Tuesday 10 March 2015

Salyangoz Teması

Süre: 30 dakika
Dağınıklık: 5

Malzemeler:

Kağıt tabak
Pipet
Makas
Oyun hamuru
Karton
Oynar göz
Salyangoz şeklinde oyuncak
Sünger
Folyo
Boya

Karşılama:
Çocuklara teker teker merhaba denir. Salyangozlar hakkında konuşmak için resimler gösterilir. Salyangozların kabuklarından ve yürürken arkalarında bıraktıkları izden bahsedilebilir. Yaş grubu büyükse salyangozların su sevdiğinden, su olmazsa yaşayamayacaklarından, bu yüzden en sevdikleri mevsimin sonbahar olduğundan, yazı hiç sevmediklerinden, kışın da üşüyüp donmamak için saklandıklarından bahsedilebilir.

1- Kağıt tabağın iç kısmına oyun hamuru ince bir tabaka şeklinde yayılıp yerleştirilir. Çocuklar makas kullanabiliyorsa pipetleri küçük küçük kesmeleri istenir. Küçükse siz önceden kesebilirsiniz. Pipetlerin kısa olması daha iyi oluyor o yuzden çok uzun kesmemesini sağlayın. Pipetler oyun hamuruna daireler oluşturacak şekilde yerleştirilir.





Ben en dıştaki halkayı önceden hafifçe çizip, pipetleri de onun üstüne koymasını istedim. İç bölümlerde çizmeye gerek kalmadı. Daha sonra kartondan boyun ve kafa kesip ağız çizdik. Gözlerini yine pipetten  yaptık. Kafasına bir delik açıp pipeti geçirdik ve pipetin uçlarına gözleri yapıştırdık.

2- Salyangozların sürünürken arkalarında yapışkan bir iz bıraktıklarını söyledikten sonra bizim evdeki salyangozun bıraktığı ize bakalım mı dedim. Evdeki küçük bir salyangoz oyuncağa sünger kesip yapıştırdım. Zemin için kayganlık daha fazla olur düşüncesiyle kağıt yerine aliminyum folyo kullandık. Süngeri boyalara batırdıktan sonra salyangozu folyo üzerinde yürüttük. 


Ortaya çıkan modern sanat eserimiz de bu 









No comments:

Post a Comment