Tuesday 10 February 2015

Mutfak Teması


Süre: 40 dakika
Dağınıklık: 7

Malzemeler: 
Tabak/çatal/kaşık/bıçak çizilmiş kağıt veya karton
Tahta veya plastik kaşık/çatal/bıçak/tabak (tabak biraz büyük ve derin olursa daha az dağınıklık olur)
Tabaklara koyacağınız malzemeler (pirinc, fasulye, mercimek, makarna, haşlanmış spagetti, ceviz, fındık...)
Derin bir kap
Maşa
Büyük yemek kaşığı
Önceden hazırlanmış kutular


Karşılama:

El kuklası her çocuğa merhaba der. Yemek yemeyi sevip sevmediklerini sorar, çatal/kaşık/bıçak/tabak gösterebilir. 

1- Her çocuğa daha önceden hazırlanan, üstüne tabak/kaşık/çatal/bıçak çizilmiş kağıtlar verilir. Çocuklara plastik veya tahta kaşık/çatal/bıçak/tabak verilerek eşleştirmesi istenir. 



2- Eşleştirme bittikten sonra, her çocugun tabağına evdeki malzemelerden istediğinizi koyabilirsiniz. Kurufasulye, pirinç, makarna, haşlanmış spagetti gibi gıdalar seçebilirsiniz. Bazı çocuklar haşlanmış spagetti gibi gıdalara dokunmak istemiyor o yüzden buna grup üyeleriyle karar verebilirsiniz. Çocuğa bir tane daha derin kap verip, tabaktaki malzemeri aktarmasını isteyin. Seçtiğiniz malzeme pirinc gibiyse kaşıkla yapabilir, daha büyük olanlar mesela ceviz, fındık maşa gibi birşeyle aktarılabilir. Spagetti sectiyseniz, şişenin içine eliyle aktarmasını isteyebilirsiniz. Hepsinden azar azar seçip tüm aletleri kullanmasını da isteyebilirsiniz. 

3- Tüm malzemeler derin kaba aktarıldıktan sonra kaşıkla karıştırmalarını yemeğin piştiğini söyleyebilirsiniz.
Son olarak da daha önceden hazırladığınız ağızlı kutulara (aşağıda resmi var) elleriyle veya alet kullanarak yedirmesini isteyebilirsiniz. Kutuları hazırlamak çol basit. Kutunun tek yüzüne beyaz kağıt yapıştırıp, ağız açıp, göz çizmeniz yeterli. Tabi daha detaycı bir anneyseniz farklı şeyler de ekleyebilirsiniz.




No comments:

Post a Comment