Thursday 19 February 2015

Örümcek Teması


Süre: 40-50 dakika
Dağınıklık: 6

Malzemeler:
Oyun hamuru
Pipet
Hazır oynar göz
Tuvalet kağıdı veya koli bandı
Değişik renklerde ve şekillerde lego veya eşleştirme kartı
Leğen veya kutu

Karşılama:
Çocuklara teker teker merhaba dedikten sonra örümceklerden ve örümcek ağlarından kısaca bahsedilir.

1- Öncelikle bir örümcek yapmanın keyifli olacağını düşündük o yüzden elimizdeki malzemeleri düşünüp kağıt havlu rulosu ve pipetlerle örümcek yapmayı denedik. Ruloyu parmak boyasıyla siyaha boyadık. Bir süre boyanın kurumasını bekledik. Ruloda delikler açıp pipetleri bu delikleri soktuk ve son olarak sekiz göz yapıştırdık. Daha doğrusu yapıştırmaya çalıştık çünkü yapıştırıcımız kötü çıktı ve gözler sürekli düştü. Ayrıca pipetlerimiz çok uzundu, kesilse daha kolay olabilirdi.




Gözler düşüp canımızı sıkınca daha pratik başka bir örümcek yaptık, sizin için de pratik olabilir. Oyun hamurundan top yapıp, pipetleri ve gözleri hamura taktık.


2- Halıya tuvalet kağıtlarıyla örümcek ağı yaptık. Ağın üstüne değişik renk ve şekillerde legolar yerleştirdik. Normalde internetten bakınca genelde koli bandı yapıştırıp, banda basarak dengede kalmaya çalışılan bir oyun fakat biz tam tersini yaptık. Örümcek ağına basmadan legoları ağdan kurtarmaya çalıştık. Ağa basmamak için biraz gerginlik yaşandı. Tek başına degil de birkaç kişiyle oynasaydı muhtemelen daha heyecanlı ve eğlenceli olabilirdi. Çok kalabalık gruplarda hep beraber oynamak için de pek uygun değil. İki veya üç kişi ideal olabilir. Daha kalabalık oynanacaksa, her çocuk her seferinde bir tane lego alıp, sırayla oynayabilir. 
Biz oynarken Incy wincy spider şarkısını dinledik. 


3- Bu oyun da önceki oyunda kullanılan legoların eşleri ile oynanacak bir oyun. Normalde legoların eşlerini bir kutuya veya leğene koyup içine kum, pirinç vs koyup legoları ayırmasını isteyecektim. Legoların örümcek ağından yere düştüğünü ve onları bulmamız gerektiğini söyleyecektim ancak kızım suyu tercih etti. O yüzden legoların ağdan göle düştüğünü ve balıklar yemeden legoları kurtarmasını söyledim. Tercih sizin. Eline maşa verip, legoları maşa ile çıkarmasını istedim. Birkaç da balık koydum.


4 - Elimizde artık örümcek ağından ve balıklardan kurtarılan iki grup lego vardı. İki gruptaki aynı legoları bulup birbiriyle eşleştirip takmasını istedim. Siz legolar yerine eşleştirme kartları kullanabilirsiniz.










No comments:

Post a Comment