Tuesday 10 February 2015

Müzikli Aktivite

Daha önceki yazılarda sözü geçen hareketli aktiviteden bahsedelim. Her seferinde kızım oldukça eğleniyordu. Nerdeyse her hafta yapmalarına rağmen hiç sıkılmadı. Video ekleyemediğim için Instagram sayfasında videoyu paylaştım (intagramda: kirmizidomatesci)

Öncelikle çocuklarla birlikte oyun alanı hazırlanır. Tüm malzemeler daire şeklinde yerleştirilir. Videoda altından geçtikleri şeyin yerine asağıda fotodaki tünel kullanılabilir veya iki sandalyenin arasına ip cekilebilir.





Üstünden atlamak için yine iki sandalye arasına istenilen yükseklikte ip çekilebilir. 

Üstünde yürümek için değişik dokulu malzemeler kullanılıyordu. Mesela videodaki kırmızı şey pütürlü bir yapıya sahip. 

Önemli olan çocuğun izleyeceği bir yol çizmek bu yüzden fotograflarda görülen matlar tek sıra konularak yol oluşturulabilir veya evalardan ayak izleri kesilip, çocuklara bunlara basamak yürümeleri söylenebilir.



Oldukça hareketli bir aktivite, çocuklar genelde eğleniyorlar. Sadece fazla acele edenler ve birbirini itenlere müdahele gerekebiliyor. Ama bunun için tek bir anne yeterli, diğerleri çay sefası yapabilir. 

Bu aktiviteyi her temada kullanabilirsiniz. Çocuklar çok hareketleneceği için takibinde sakince oturup birsey yapmaları zor olabilir, o yuzden sona saklayabilirsiniz. Yine de aktivitelerin arasında sıkılan çocukları hareketlendirmek için de kullanılabilir. Tercih sizin.

No comments:

Post a Comment