Monday 9 March 2015

Meee meee kuzu teması

Süre: 40 dakika
Dağınıklık:4

Malzemeler:
Önceden hazırlanacak kuzu için : İki kağıt tabak, bir siyah karton veya kağıt, oynar göz, plastik boru, şerit şeklinde kesilmiş kağıtlar, yapıştırıcı
Oyun hamuru
Makas

Karşılama: 
Her çocuğa teker teker merhaba denir, bunun için kuzu şeklinde bir el kuklası veya oyuncak kullanılabilir. Kuzu çocuklara kendinden bahseder. Yünlerinden, uzadığından, yaz gelince bunların kesildiğinden, neler yediklerinden. Kukla veya oyuncak yoksa kuzu resmi de kullanılabilir. 





1- Öncelikle bir kuzu hazırlanması gerekiyor. Bunu çocuklarla yapabileceğiniz gibi tek başınıza da yapabilirsiniz. 
Kuzunun gövdesi için bir kağıt tabak alıp delikler açtım ve deliklere şerit şeklinde kesip kaleme sararak lüle haline getirdiğim kağıtları sokup, çıkmasınlar diye tabağın arkasından bantla yapıştırdım. 
Ayrı bir kağıt tabağın orta kesmini kestim üstüne bizim siyaha boyadığımız yüz ve kulakları yapıştırdım. Siyaha boyama işini Dilay yaptı. Siz siyah karton da kullanabilirsiniz. Gözleri de yapıştırdıktan sonra Dilay kuzuya yemek yedirmekten bahsettiği için evimizde işinin ne olduğunu bilmediğim bir boruyu kuzumun ağzına takıp arkadan bantladım.





Kafayı gövdeye bantladıktan sonra ayakları da yapıştırınca kuzu tamamlamdı. Bu arada Dilay kuzu için oyun hamurundan küçük top yemekler hazırladı. Topların büyüklüklerinin kontrol edilmesi şart :)

Kuzuyu küçük bir sandalyenin arkasına bantladık. İlk yaptığımız şey kuzuya yemek yedirmek oldu. Yerleştirdiğimiz boru sayesinde kuzu hem yemek yedi hem de kakasını yaptı. Dilay oldukça eğlendi, videosunu instagram hesabında görebilirsiniz. (kirmizidomatesci)



2- Yeme faslı tamamlanınca asıl hedeflenen etkinliğe geçebilirsiniz. Ne yazık ki bunu yapabilmek için makas kullanabilecek kadar büyümüş olmaları gerekiyor. Daha küçükler için yünleri kağıttan değil de gramafon kağıdından yapıp en azından elleriyle yırtarak oynayabiliyorlar mı diye denenebilir. Dilay teker teker kağıtları tutup kesti. Videoyu instagramda görebilirsiniz.


Kuzunun son hali aşağıda :)











No comments:

Post a Comment