Wednesday 11 March 2015

Hava Durumu Teması

Süre: 50 dakika
Dağınıklık:7

Malzemeler:
Balon
İp
Yuvarlak pamuk
Boncuk
Yapıştırıcı
Kağıt tabak
Boya 
Giysi yapıştırmaları
Leğen
Su
Suya dayanıklı hayvan ve insan oyuncaklar
Sünger

1- Öncelikle balonları şişirip elbise askına aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi iple bağladım.

Bundan sonra planım mavi kartonu yağmur damlası şeklinde kesip iplere bağlamaktı ancak Dilay kar istiyorum diye tutturunca kara döndük.






Daha sonra yuvarlak pamukları iple beraber karşılıklı yapıştırdık. Kar tanesi gibi parlamalari için üstlerine parlak boncuk yapıştırdık. Hepsini askıya bağladım.


Son hali aşağıdaki gibi oldu.



Daha önceleri pamukla aynı kar tanelerini yapmıştık ancak balon ve askıları yapmadan doğrudan kornişe bağlamıştık. Siz de deneyebilirsiniz.

2-

Plastik bir tabağın ortasına bir ok yerleştirip tabağı dörde böldük. Bu dört bölüme güneşli, yağmurlu, karlı ve bulutluı hava durumu resimleri yaptık. Hangi giysi hangi havada giyilir diye konuşarak yapıştırmaları yapıştırdık. Boyama işinin çoğunu ben yaptım, yapıştırmaları çıkarıp yapıştırmak da Dilay'a kaldı. Kısacası hava durumunu gösteren resimler yapmak yerine yapıştırma kullanmak daha iyi olabilir.
Bu yaptığınızı pencerenin önüne koyup, fırsat buldukça dışarıya bakarak havanın durumuna göre okun yerini değiştirebilirsiniz veya ne giyeceğinizi konuşabilirsiniz.

3- Leğenin içine çiçek, suya dayanıklı oyuncak hayvanlar ve insanlar koyduk. Başka bir kaba su ve sünger. Süngere su alarak yağmur yağdırdık.


Yağmur yağdırırken çiçeklerin sulandığını, şemsiyenin altına kaçan çocuğun ıslanmadığını, çok yağmur yağdığı için heryerin su olduğunu konuştuk. 
















No comments:

Post a Comment