Tuesday 24 March 2015

Bahar Teması

Süre: 50 dakika
Dağınıklık:7

Malzemeler:

Patlamış mısır,
Kağıt
Boya
Yapıştırıcı
Küçük kavanozlar
Karton
Kokulu gıda boyası
Şırınga veya damlalık veya renkli ponponlar

Karşılama:
Çocuklara teker teker merhaba denir. Penceren çiçek açmış ağaçlar görünüyorsa dışarıya bakarak, görünmüyorsa resimler veya kitaplar gösterilerek ilkbahardan bahsedilebilir.

1- Mısırları patlatıp bir kısmını yedikten sonra geri kalanları istediğiniz bir boya ile boyayın. Biz sulu boya kullandık ancak mısırlara çok su sürmemek gerekiyor. Parmak boyası daha uygun olabilir. 




Daha sonra boş bir kağıda ağaç gövdesi çizip üstüne mısırları yapıştırdık.





2- Evdeki kartonlardan çiçek şekilleri yapıp, küçük kavanozların çiçeklere benzemesini sağladım.


Kavanozların ağız bölümüne gelen karton yerlerini kestim. Kokulu bir gıda boyası ile suyu karıştırıp kavanozlara doldurdum. 
Sonra Dilay ile çiçekleri kokladık. Güzel koktuğunda anlaştık. Arıların da bu güzel kokulara dayanamadığını ve çiçeklere gelip bal yapmak için polenleri topladığını söyledim. Siz çocuğunuzun yaşına uygun daha farklı kelimeler seçip açıklama yapabilirsiniz. Çiçeklerin polenlerini şırınga ile çekip, kovan dediğimiz şişeye boşalttık. 

Video instagram hesabında.








Oyunu oynayacağınız çocuklar şırınga kullanamıyorlarsa damlalık ile yapabilirsiniz. Hiç suya bulaşmak istemiyorsanız su yerine renkli ponponlar kullanabilirsiniz. Ponpon kullandığınızda işi biraz zorlaştırmak için ponponları maşa ile almalarını isteyebilirsiniz.









No comments:

Post a Comment