Friday 13 February 2015

Muuu muuu Teması


Süre: 40-50 dakika
Dağınıklık: 6

Malzemeler:
Önceden hazırladığınız bir tarafı beyaz kutu
Boya
Playcorn, kesilmiş kağıt
Beyaz bulaşık eldiveni
Su
İğne

Karşılama:
Çocuklara inek resimleri gösterilir. Aşağıya bazı resimler ekledim. Memeleri gösterilir, neler yedikleri anlatılır, nasıl süt sağıldığı gösterilir.






1- Bir kutunun üstüne beyaz kağıt yapıştırıp üstüne inek kafası çizin. Ben gayet kötü resim çizerim ama sonuç fena değil. Ben kurşun kalemle çizip, kızımın fırça ile boyamasını istedim. Daha küçüklerde parmak boyası kullanılabilir veya daha önceden kağıttan parçalar hazırlayıp bunları yapıştırmasını isteyebilirsiniz. Gözleri hazır olanlardan yapıştırabilirsiniz. Kararınızı grubun yapabileceklerini düşünerek verebilirsiniz.

2- Hazırlanan kutunun ağız bölümünde bir delik açın. Bunun ineğin ağzı olduğunu söyleyin ve çocuklardan yemek yedirmelerini isteyin. Ben playcorn ve uzun uzun ot gibi kestiğim kağıtlar kullandım.

3- İneğin karnı doyduktan sonra memelerinde çok süt olduğunu ve onu sağmak gerektiğini söyleyin. Ben sağmaya başlamadan önce resimler gösterip anlattım. 
Eldivene süt veya su doldurabilirsiniz. Parmaklardan birini iğne ile deldim, diğerlerinden su fışkırmasını istemedim :) delik çok büyük olursa sağma hareketi yapılamıyor. Bir kere delip deneyin, sağılmazsa büyütmeyi deneyin. Sadece bir parmak delerseniz, o parmakta sorun çıkarsa diğer parmaklarda şansınızı deneyebiliyorsunuz. Biz ikinci parmakta başarılı olduk. Bu aktiviteyi gördüğüm yerde, çok sıvı olur ve çok akarsa içine  un koyun diyordu. Ben denemeden koymuş bulundum ama bu sefer de çok zor akmaya başladı. Yani un koymadan önce deneyin. Siz eldiveni tutarken onun sağmasını isteyin. Ben içine su koydum ama un da ekleyince süt gibi görünüyordu. Yeterince sağdıktan sonra mutfağa götürdüm, kızım peşimden geldi ve süte ne olduğunu sordu. Dolaptaki süt şisesini gösterince şaşkınlığı görmeye değerdi :)


Aktivitenin sonunda sütleri bardaklara koyalım diyerek içeri götürüp, sonrasında hepsine süt ikram edebilirsiniz.




3 comments:

  1. Basarılar diliyorum. Cok guzel fikirler paylasmıssınız. Takipteyim.

    ReplyDelete
  2. Basarılar diliyorum. Cok guzel fikirler paylasmıssınız. Takipteyim.

    ReplyDelete