Saturday 4 April 2015

Tavşan Oyunları

Süre: 50 dakika
Dağınıklık: 5

Malzemeler:
İki uzun balon
Yapıştırıcı
Pembe kağıt
Makas
Kutu
Renkli kağıtlar veya renkli yer matları
Renkli playcorn
Pinpon topu
Oyun sonucu kazanılabilecek şeyler (biz midye kullandık)

Karşılama: Evdeki tavşan kitapları okunup, resimlerine bakarken tavşanlardan bahsedilebilir. Uzun kulaklarından, kuyruğundan, zıplamasından, neler yediğinden konuşulabilir.

1- Uzun balonları eşit büyüklükte şişirip kağıtları yapıştıracağınız iç kulak bölümünü çizin. Çocuklardan kağıtları küçük küçük kesmesini isteyin. Biz tırtıklı makas kullandık. Kesemiyorsa sadece yırtabilir. Sonra kesilenleri balonlara yapıştırın.




Küçük bir ayakkabı kutusunu daha önceden beyaz kağıtla kaplayın ve tavşanın yüzünü çizin. Üst tarafta delikler açıp balonun bağladığınız yerini burdan sokup, dik durması için içeriden gererek bantlayın.
Evde varsa burnu için ponpon kullanabilirsiniz veya bıyıkları için pipet veya çubuk yapıştırabilirsiniz. Tavşana bir de ağız kesin.



2- Tavşan hazır olduktan sonra evde varsa yer matlarını aşağıda gördüğünüz gibi yerleştirin, yoksa renkli kağıtlar da kullanılabilir. Biz dört renk seçtik, ileriye doğru da beş sıra yaptık. Her sırada bir mavi, bir sarı, bir kırmızı, bir de yeşil renk vardı. Renkler arasında zıplayacağı için aynı renkleri birbirine yakın koymaya dikkat ettik. 


Tavşana yedirmek için playcorn seçtik. Yere koyduğumuz renklere uygun renkte palycornları ayırdık. Siz renkli başka birşey de tercih edebilirsiniz.

Daha sonra seçtiği playcorn rengine göre matın üstünde tavşan gibi zıplamasını isteyin. Mesela mavi playcorn seçtiyse, sadece maviler üstünde zıplayarak tavşana ulaşmaya çalışılacak. Ulaşımca da ister atarak isterseniz de doğrudan ağzına vererek yedirmesini isteyebilirsiniz.



Ben dönüş yolunda da aynı renkten zıplayarak gelmesini istedim.

Videoyu instagram hesabında seyredebilirsiniz (kirmizidomatesci)

3- Tavşanı resimde görüldüğü şekilde duvara dayayın. Oyunda kazanılacak  malzemeye karar verin. Biz evdeki bir kavanoz midyeyi tercih ettik. Kraker, meyve, boya gibi alternatifler olabilir


Geçilmemesi için belirli bir mesafeye çizgi koyun. Oyunun amacı eldeki pinpon toplarını, çizgiyi geçmeden tavşana atarak, tavşanı vurmak. Kulakları vuran 1, yüzü vuran 2 midye almaya hak kazanır. Topları sırayla atarak sıkılana kadar oynadık. Sıkılması tahminimden çok daha uzun sürdü 






No comments:

Post a Comment